Audituri de conformare cu legislatia

Audituri de conformare cu legislatia

Legislatia in domeniul protectiei calitatii, mediului, sanatatii si securitatii ocupationale , protectiei datelor cu caracter personal , sigurantei alimentului  este destul de complexa si in permanenta modificare si completare. Nu de putine ori schimbarile legislative ridica semne de intrebare sau creaza situatii riscante financiar. Auditul de conformare legislativa reprezinta o analiza detaliata cu privire modalitatile de respectare a cadrului legal si a cerintelor de reglementare aplicabile in functie de domeniul de activitate si industria in care activati.

Cui se adreseaza? 

Auditul de conformare cu legislatia  nu reprezinta o cerinta legislativa in sine dar este realizat in mod voluntar de catre companiile responsabile pentru a identifica gradul de conformare cu legislatia  in vigoare si pentru a pune in practica cele mai bune masuri pentru imbunatatirea performantei de mediu.

Astazi, din ce in ce mai multe companii sunt amendate din cauza nerespectarii cerintelor legislative sau aplicarii defectuase a acestora. Un audit de conformare ar fi solutia cea mai buna la care pot apela toate companiile intrucat identifica toate riscurile si propune solutiile ce trebuie implementate.

Se actualizeaza constant?

Verificarea periodica a respectarii cerintelor de legale  este extrem de importanta pe de-o parte din cauza penalitatilor/amenzilor ce pot fi aplicate pentru nerespectarea nenumaratelor obligatii in acest domeniu dar si in relatia cu furnizorii/clientii, acestia devenind in ultima perioada tot mai atenti la aspectele de mediu si modalitatile de reducere a amprentei ecologice.

Un audit nu trebuie facut numai la inceputul unei afaceri sau cand deschideti o anumita locatie. In functie de activitatea dumneavoastra, auditul trebuie efectuat la fiecare 1 pana la 5 ani.

Cu ce te putem ajuta?

  • Sa minimizati riscul amenzilor venite de la organele abilitate, eventualele sanctiuni administrative si/sau penale in domeniul mediului
  • Sa aveti un plan de interventie, structurat pentru ca situatia societatii sa fie conforma si pentru a reduce impactul  asupra mediului
  • Sa va eficientizati costurile prin cunoasterea fluxurilor tehnologice/de lucru cu impact asupra mediului ceea ce permite identificare precisa a costurilor legate de mediu.

Certificarea pe care o detinem pentru sistemul de management conform seriei standardelor ISO , de catre Organismele de Certificare a sistemelor de management  reprezinta garantia calitatii serviciilor pe care le oferim alaturi de expertiza extinsa in desfasurarea auditurilor de conformare cu legislatia de mediu in industrie, retail si nu numai.

Alaturi de serviciile de audit de conformare cu legislatia  oferim servicii complete, eficiente si personalizate, de la consultanta si instruire a personalului, intocmire rapoarte specifice legislatiei pana la studii de mediu si redactarea documentatiilor in vederea obtinerii actelor de reglementare.