Ghid de utilizare a mărcilor

Ghid de utilizare a mărcilor

Organizatiile certificate care indeplinesc cerintele standardelor internationale au dreptul de a utiliza siglele de certificare pentru articole de papetarie, brosuri si alte elemente relevante pentru activitatea certificata a organizatiei, sub conditiile stabilite in prezentul document.

Marcile de certificare sunt:

Instructiuni de utilizare a marcilor INTERNATIONAL CONFORMITY CERTIFICATION :

  • INTERNATIONAL CONFORMITY CERTIFICATION va oferi clientilor sai certificati marca sau marcile de certificare INTERNATIONAL CONFORMITY CERTIFICATION relevante.
  • Clientii certificati pot utiliza marca de certificare in medii de comunicare pe brosuri, scrisori, plicuri, carti de vizita si anumite ambalaje
  • In cazul in care domeniul de aplicare al certificarii nu include toate produsele si/sau serviciile furnizate de organizatie si/sau toate locatiile/instalatiile organizatiei, materialul care poarta marca nu sugereaza ca toate produsele/serviciile/amplasamentele/locatiile organizatiei fac obiectul cercetarii.
  • Marcile nu pot fi modificate. Totusi, acestea pot fi redimensionate, cu conditia sa isi mentina proportiile si caracteristicile marcii pentru a putea fi distinse.
  • Clientu nu trebuie sa utilizeze marca de certificare furnizata de INTERNATIONAL CONFORMITY CERTIFICATION intr-un mod in care discrediteaza INTERNATIONAL CONFORMITY CERTIFICATION si/sau sistemul de certificare si ar pune in pericol increderea publica.
  • Sub nici un caz sigla nu poate fi aplicata pe un produse pentru a sugera certificarea produsului. Marca se aplica numai certificarii sistemului de management. (Pentru detalii suplimentare a se vedea tabelul 1 de mai jos).
  • La reducerea domeniului de activitate, clientul are obligatia de a retrage toate materialele publicitare referitoare la certificarea sa pentru a reflecta in mod corespunzator domeniului de aplicare redus.
  • La suspendarea sau retragerea certificarii sale, clientul nu mai are dreptul sa utilizeze toate materialele publicitare care contin o trimitere la certificare.
  • Clientilor nu le este permis sa aplice marka INTERNATIONAL CONFORMITY CERTIFICATION in rapoartele lor de testare si/sau calibrare de laborator.
  • Obligatii contractuale: Utilizarea corecta a certificatului, a marcii de certificare sau a marcii de acreditare este o obligatie contractuala si va fi monitorizata la evaluarea supravegherii si a reinoirii certificatului. Orice utilizare abuziva a certificatului, a marcii de certificare de catre clientu poate atrage actiuni care includ cereri de corectare si masuri corective, suspendarea, retragerea certificarii, publicarea incalcarii contractului si daca este necesar actiuni in justitie.
Tabel 1: Ghid de utilizare corespunzatoare a marcilor de certificare
Unde se poate utilizaPe produsPe cutiile mari de tarnsportat marfaPe capetele de scrisori, brosuri etc in scopuri publicitare
Fara declaratieNepermisNepermisPermis
Cu o delaratie referitoare la: Identificare, de exemplu marca sau denumirea clientului certifict, tipul sistemului de managemnet si standardul aplicabil)NepermisPermisPermis
Teste de laborator, calibrare sau inspectie de laborator sau certificat de testareNepermisNepermisNepermis